Чи можна у фритюр лити звичайне масло?

Однозначно рафіноване. У нерафінованих оліях домішки при нагріванні перетворюються на канцерогенні речовини. Зазвичай ресторани вибирають пальмову, соняшникову або оливкову олію для смаження, з них найкраще – оливкове, але й найдорожче.Apr 9, 2019

Для фритюра годиться майже будь-яке прозоре рафіноване рослинна олія, що не піниться при нагріванні і не має запаху.

Серед величезної різноманітності можна виділити такі олії, що застосовуються для смаження:

  • Олія каноли. …
  • Кокосове олія. …
  • Кукурудзяне олія. …
  • Бавовняне олія. …
  • Сало. …
  • Пальмове олія. …
  • Топлене олія. …
  • Оливкова олія.

Де використовують спеціальне фритюрне олія Воно відрізняється від звичайного соняшникова тим, що його можна використовувати в 3 – 5 разів довше, і воно не втратить своїх властивостей. Тобто, смачну золотисту картоплю фрі можна обсмажувати в тому самому обсязі. олії до 5 днів без ризику погіршити якість продуктів.

loading
×