Чи можна варено копчену ковбасу зберігати у морозилці?
Її краще нарізати шматочками чи кухлями. Самі скибочки рекомендується загорнути в папір або фольгу, а потім вже в такому вигляді відправляти в морозилку. Важливо не лише правильно заморозити ковбасу, Але ще й правильно її розморозити.
Напівкопчені та варено-копчені ковбаси при кімнатній температурі (не вище 20 °) зберігають до 3 діб, у холодильнику, при температурі від 0 ° до + 8 ° – 10 діб. Такий же термін допустимо для м'ясних копченостей (копчених рулетів, шинки, грудинки тощо).
Найкраще тримати улюблений продукт у герметичному пластиковому контейнері. Якщо такого будинку немає, підійде харчовий папір чи крафтові пакети. Якщо потрібно сильно збільшити термін зберігання вареної ковбаси після розтину, можна змастити палицю олією або лимонним соком.