Чи можна варено копчену ковбасу зберігати у морозилці?

Як заморозити ковбасу, шинку та інші м'ясні вироби Заморожувати можна: шинку, варені, копчені та напівкопчені ковбаси, буженину, свинячий окіст, ребра, грудинку, шпик і т. д. Заморозити можна як цілу палицю ковбаси, половину від неї, так і нарізану на шматочки.

Її краще нарізати шматочками чи кухлями. Самі скибочки рекомендується загорнути в папір або фольгу, а потім вже в такому вигляді відправляти в морозилку. Важливо не лише правильно заморозити ковбасу, Але ще й правильно її розморозити.

Напівкопчені та варено-копчені ковбаси при кімнатній температурі (не вище 20 °) зберігають до 3 діб, у холодильнику, при температурі від 0 ° до + 8 ° – 10 діб. Такий же термін допустимо для м'ясних копченостей (копчених рулетів, шинки, грудинки тощо).

Найкраще тримати улюблений продукт у герметичному пластиковому контейнері. Якщо такого будинку немає, підійде харчовий папір чи крафтові пакети. Якщо потрібно сильно збільшити термін зберігання вареної ковбаси після розтину, можна змастити палицю олією або лимонним соком.

loading
×