Чи можна варити холодець у два прийоми?

Варити при слабкому кипінні близько 5-6 годин. При це не слід закривати каструлю кришкою, інакше бульйон набуде сального смаку присмаку і стане каламутним.

Вибір м'яса Дуже важливо: перед приготуванням холодця замочіть м'ясо у воді. Це потрібно для того, щоб видалити залишки крові, що згорнулася. Крім того, замочене м'ясо легше очистити від шкіри. М'ясо повинно пролежати у воді щонайменше три години, можна залишити його і на всю ніч.

Якщо вдень 1 січня його розтопити, розігріти і злегка поперчити, то він перетвориться на найкращий у світі густий і наваристий хаш, концентрований і в міру жирний! Холодець – Страва, яка готується неспішно. Проте його можна приготувати заздалегідь, ще 29 або 30 грудня. Все одно йому знадобиться час для застигання.

loading
×