Чи можна варити м'ясо лося?

Лосятину можна запікати, тушкувати, перекручувати у фарш чи варити. Процес варіння займає тривалий час, зате м'ясо виходить м'яким і тане в роті. Крім того, багато хто відзначає специфічний запах у м'яса. Щоб усунути його, лосятину попередньо маринують перед приготуванням. Sept 12, 2021

При вживанні непрожареного в їжу м'яса свиней, корови, дикого кабана, ведмедя, лося або інших диких тварин можна заразитися такими небезпечними захворюваннями, як трихінельоз, токсоплазмоз, теніоз, теніаринхоз, ехінококоз.

З м'яса лося готують такі ж страви, як з яловичини. Найкраще м'ясо гасити або відварювати, так воно не буде дуже жорстким. Щоб м'ясо лося вийшло м'яким і соковитим, його можна, можливо попередньо вимочувати у білому вині. Смачними та ніжними будуть котлети та пельмені з м'яса лосів.

Народна чутка рекомендує вимочувати м'ясо для того, щоб відбити сторонні запахи. Вважається що м'ясо диких тварин погано пахне, і готувати одразу його не можна. Тривале перебування з водою видаляє кров та гематоми. М'ясо мочать дві доби, змінюючи воду кожні 3 години.

loading
×