Чи можна варити мелену каву?

Як готувати мелену каву за допомогою турки? Для турки підійде найдрібніший помел, консистенція його нагадує цукрову пудру. Пропорції для такого способу варіння: 1-2 чайні ложки на 100 мл води. Всипте кава в турку і трохи погрійте її, трохи трусячи, перш ніж додати воду.

Засипте мелену каву у чашку. Залийте в чашку воду до країв. У вас має утворитися густа кавова шапка. Зачекайте три хвилини і розмішайте кавову шапку, що утворилася.

Як правильно варити мелену каву в каструлі?

  1. Чисту суху каструлю заповнити рідиною. Довести до кипіння.
  2. Зняти воду із вогню. …
  3. Поставити каструлю назад на плиту, мінімальний вогонь. …
  4. Знову прибрати посуд із конфорки, накрити каструлю щільною кришкою на 4-5 хвилин.
  5. Процідити кава, розлити по кружках.

Вибирайте жорнову кавомолку, вона меле кава більш рівномірно, ніж ножова. При рівномірному помелі частки кава заварюються одночасно. Для приготовлення кава в чашці рекомендуємо вибрати середній помел. Якщо у вас немає кавомолки, беріть кава з помолом для пуровера, він якраз потрібного розміру.

loading
×