Чи можна варити рис та гречку в одній каструлі?

Гречано-рисову кашу необхідно готувати у товстостінній каструлі. (Я варила в чавунці). Закип'ятіть у товстостінній каструлі воду, додайте суміш рисової та гречаної крупи. Співвідношення води та крупи має бути таким: на 1 склянку гречано-рисової крупи беріть 2,5 склянки води.

Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь та варіть до готовності близько 20 хвилин. Не перемішуйте гречку в процесі варіння: готовність можна визначити за кількістю рідини, що залишилася. Щоб крупа не пригоріла, можна раніше вимкнути вогонь та залишити гречку під кришкою на 7-10 хвилин, щоб крупа ввібрала залишок води.

Гречка багатшим калієм майже вчетверо (порівняно з рисом). Гречка – Менш поживний продукт: у 100 грамах – 110 ккал. Як зазначає фітнес-тренер Олена Булатова, тим, хто худне, рекомендують їсти Мал: калорій в ньому приблизно стільки ж – 116 ккал, але через простіший склад з'їсти його в день можна більше.

для білого рису – 20 хвилин; для пропареного рису – 30 хвилин; для коричневого рису – 40 хвилин; для дикого рису – 40–60 хвилин.

loading
×