Чи можна варити яйця у киплячій воді?

Для більшої точності можна класти яйця вже в киплячу воду: тоді яйце круто буде зварене за 10 хвилин, у мішечок – за 6-8 хвилин, некруто – за 5 хвилин.

Досвідчені кулінари відзначають, що покласти яйця в каструлю для варіння можна, можливо на будь-якому етапі приготування. Можна, можливо класти їх у холодну, гарячу або вже закипілу воду.

Якщо опустити яйце в киплячу воду, його зовнішні шари нагріваються швидше і доки центр жовтка стане щільним, білок і верхні шари жовтка безнадійно переваряться. На смак буде не дуже, та й запах теж не буде відрізнятись делікатністю.

Спосіб приготування яйце в холодну воду, то білок розтечеться і прилипне до шкаралупи. Але і в киплячу воду яйця з холодильника класти не можна – Вони можуть луснути через різку зміну температур. Найкраще заздалегідь дістати яйцящоб вони нагрілися до кімнатної температури, а потім опустити в гарячу воду.

loading
×