Чи можна вчорашні салати?

Фахівці зазначають, що будь-хто салат сприятливе середовище для розмноження бактерій, тому довго зберігати страви не можна, особливо при кімнатній температурі. Вживання зіпсованих продуктів загрожує серйозним харчовим отруєнням.

18 годин Термін придатності салатів регламентовані: Салати із сирих овочів або фруктів, можуть зберігається 18 годин, після заправки – лише 12. Салати з додаванням м'яса, птиці, копченостей – 18 годин (після заправки – 12). Салати та вінегрети з варених овочів – теж 18 годин (після заправки – 12).

Незаправлений салат може простояти у холодильнику до 18 годин, але краще давати йому не більше 12, так безпечніше. Якщо це салат, в котрому є свіжа цибуля, помідори, та й взагалі свіжі овочі, що містять у великій кількості вологу, краще його термін зберігання скоротити до 12 годин.

loading
×