Чи можна відварювати топінамбур?
Топінамбур, як і картопля, можна варити, тушкувати, смажити, а також вживати у свіжому вигляді. Вариться топінамбур досить швидко – для цього достатньо 15 хвилин. Перед варінням обов'язково промийте топінамбур і ретельно видаліть шкірку. Подавайте варений топінамбур із вершковим маслом, сметаною або улюбленим соусом.
Порада: м'якоть топінамбура втрачає колір на повітрі, тому кладіть очищений овоч у миску з підкисленою водою і тримайте до використання. До речі, варіння топінамбура «у мундирі» гарна і тим, що потім його легко можна, можливо очистити від шкірки.
Їх приймають з метою:
- відновлення мікрофлори кишківника;
- відновлення порушеного обміну речовин;
- нормалізації тиску;
- підвищення гемоглобіну;
- зниження рівня цукру;
- зміцнення серця та судин;
- покращення роботи підшлункової залози;
- усунення печії.
Найкорисніше топінамбур у сирому вигляді. Його додають до салатів, супів-пюре, як вишукану приправу до різних страв з м'яса, риби, з нього готують кваси. Топінамбур універсальний – його можна смажити, варити, маринувати, солити, гасити. Корисні не лише коренеплоди, а й інші частини топінамбура.