Чи можна відварювати топінамбур?

Топінамбур, як і картопля, можна варити, тушкувати, смажити, а також вживати у свіжому вигляді. Вариться топінамбур досить швидко – для цього достатньо 15 хвилин. Перед варінням обов'язково промийте топінамбур і ретельно видаліть шкірку. Подавайте варений топінамбур із вершковим маслом, сметаною або улюбленим соусом.

Порада: м'якоть топінамбура втрачає колір на повітрі, тому кладіть очищений овоч у миску з підкисленою водою і тримайте до використання. До речі, варіння топінамбура «у мундирі» гарна і тим, що потім його легко можна, можливо очистити від шкірки.

Їх приймають з метою:

  • відновлення мікрофлори кишківника;
  • відновлення порушеного обміну речовин;
  • нормалізації тиску;
  • підвищення гемоглобіну;
  • зниження рівня цукру;
  • зміцнення серця та судин;
  • покращення роботи підшлункової залози;
  • усунення печії.

Найкорисніше топінамбур у сирому вигляді. Його додають до салатів, супів-пюре, як вишукану приправу до різних страв з м'яса, риби, з нього готують кваси. Топінамбур універсальний – його можна смажити, варити, маринувати, солити, гасити. Корисні не лише коренеплоди, а й інші частини топінамбура.

loading
×