Чи можна використовувати прострочені сухі приправи?

А найкращий спосіб дізнатися, чи хороші спеції — оцінити їх колір та запах. Якщо немає сильного аромату і колір потьмянів, то, ймовірно, термін придатності минув. Хороша новина, що використання прострочених спецій не призведе до отруєння, просто їхній смак стане менш яскравим..3 Sept 2019

У цілому ж терміни придатності такі: 4 роки для цілих спецій, 2-3 роки для мелених спецій та 1-2 роки для висушеного листя.

Цілі чи мелені спеції мають найтриваліший термін зберігання, оскільки менша частина їх поверхні піддається впливу повітря, світла та вологи. Це дозволяє їм зберігати ароматичні олії та смакові сполуки довше, ніж їхні мелені аналоги. При правильному зберіганні цілі спеції можуть зберігатись до 4 років.

Зберігати паприку треба в сухому темному місці – сонячне світло вбиває її смак та аромат. Оптимальний термін зберігання — півроку після помелу, потім приправа видихається і тьмяніє.

loading
×