Чи можна використовувати заморожену печінку?
Як правильно вибрати та приготувати яловичину печінка і печінка птахи? Краще не купуйте заморожену печінку. Після розморожування втрачається велика частка вітамінів. Не зберігайте її на світлі, вибирайте у магазині в непрозорій упаковці.
Свіжа печінка має солодкуватий запах. Якщо запах кислий – печінка прострочено. Також краще відмовитися від покупки, якщо на поверхні цього продукту є темні плями або край печінки значно темніший за решту шматка. Це ознака того, що печінка було розморожено або вже почався період розпаду».
Як заморозити свиню чи яловичу печінку Найкраще заморожувати печінку порційно, тому, якщо у вас великий шматок, його слід розділити на кілька частин, щоб вага кожного шматка була приблизно по 300-500 г. Різати на порційні маленькі шматочки не потрібно, так як печінка втратить багато вологи.