Чи можна залишити м'ясо у маринаді на добу?

Не тільки старе, а й молоде м'ясо може спокійно маринуватись добу або навіть дві. Інгредієнти у складі маринадів, зокрема цибуля, мають антибактеріальні властивості. А це означає, що м'ясо зберігатиметься довше. Маринувати м'ясо можна за кімнатної температури. May 6, 2018

Якщо м'ясо довго лежало в морозилці або ви, в принципі, не впевнені в його свіжості, час маринування краще збільшити. У такому разі шашлик із курки потрібно тримати в маринаді не менше 2 годин, шашлик зі свинини – 4 години, а яловичину та баранину ще довше – від 6 годин. Так смажене м'ясо вийде смачним та м'яким.

Оптимальний час маринування – шість-вісім годин, а найкраще залишити м'ясо у холодильнику на ніч. Якщо ви дуже поспішайте або зібралися на пікнік спонтанно, можна, можливо скласти залите маринадом м'ясо в пакет і прибрати в сумку-холодильник – пари годинників у дорозі буде достатньо.

Чим довше маринувати – тим краще Якщо перетримати м'ясо у маринаді, воно почне розвалюватися. Особливо, якщо там багато цибулі чи кислоти. Оптимальний час маринування – 12:00.

loading
×