Чи можна замінити цукор сиропом агави?

Нектар, витягнутий із внутрішньої м'ясистої частини агави, має низький глікемічний індекс. Це сприяє його повному засвоєнню організмом. Сироп успішно використовується для підсолоджування продуктів та напоїв та може повністю замінити цукор.

сироп агави у півтора рази солодше цукру, то його потрібно менше, а значить підсумкова калорійність буде ще нижчою. Низький глікемічний індекс сиропу агави пояснюється тим, що в ній практично немає глюкози, а фруктоза хоч і солодша, але дуже незначно впливає на рівень цукру у крові.

Використовуйте ⅔ чашки сиропу агави замість 1 чашки білого цукру у рецептах, зменшуючи при цьому кількість іншої рідини в рецептах на ¼-⅓ чашки. При використанні сиропу агави випічка може набувати коричневого кольору – щоб уникнути цього, трохи понизьте температуру в духовці і збільшіть час випікання.

Рисовий сироп вважається одним з найкращих натуральних замінників цукру. У ньому містяться мальтоза, глюкоза та мальтотріозу. За смаковими якостями він схожий на карамеллю, проте має менш солодкий смак у порівнянні зі звичайним цукром. Використовувати рисовий сироп можна для приготування різноманітних страв.

loading
×