Чи можна заморожувати та розморожувати червону ікру?

Ікру можна заморожувати. А щоб її смакові якості не погіршилися, дотримуйтесь таких правил: Перед заморожуванням свіжої ікри помістіть ікринки в друшляк і промийте, дайте стекти зайвій рідині. Посоліть, додайте трохи олії та сорбінової кислоти.Dec 23, 2564 BE

Відразу діставати її з холодильника не можна, інакше при підвищенні температури ікринки полопаються, і ікра перетвориться на місиво. Після вилучення з морозильної камери, залиште тару на нижній полиці холодильника на десять-дванадцять годин, а потім ще на годину поставте на кілька полиць вище.

Помістити баночку з ікрою у морозильну камеру за температури -18 градусів. Розморожувати ікру потрібно тільки в холодильнику, де вона поступово відтаватиме!

У жодному разі не можна розморожувати ікру за кімнатної температури. Розморожуйте тільки в холодильнику за температури близько +5 градусів. Розморожуватися ікра буде близько доби (залежно від розміру шматка).

loading
×