Чи можна заморозити ананас?

З м'якоті ананаса вичавити сік. Розлити його у формочки для заморожування кубиків льоду та відправити в морозильну камеру на дві-три години при -18 градусах. Після того, як кубики добре замерзнуть, їх треба витягти з форми, перевернувши її і стукнувши об стільницю. Намагайтеся робити все швидко, щоб заморозка не почала танути.

Заморожений ананас дуже часто застосовують у кулінарії як десерт і як інгредієнт до інших страв. Крім цього, це цілком самостійний фрукт, який не тільки у свіжому вигляді вживають, а й у запеченому, смаженому та консервованому.

Як зберігати незрілий ананас Рекомендується покласти його в щільний пакет з паперу, перевернувши так, щоб листя опинилося внизу, і залишити в сухому темному місці на кілька днів. Температура повітря має бути 20-25 градусів, оптимальна вологість – близько 80%.

loading
×