Чи можна заморозити кавуновий фреш?

Заморожений кавуновий сік застосовується в косметології або як лід для коктейлів.. Для приготування кубиків льоду з кавунового соку потрібно подрібнену блендером м'якоть кавуна віджати через марлю. Готовий сік розливають за формами та заморожують.21 Sept 2016

Як правильно заморозити кавун Підготовлені кавунові шматочки викладаються на дошку, обтягнуту харчовою плівкою, і вирушають у морозильну камеру на попереднє заморожування.

У процесі заморозки не додаються сіль, цукор, оцет, тому заморожений кавун зберігається практично у незмінному вигляді. Погоджуся, що ніжна м'якоть кавуна буде не такою привабливою, але все ж із замороженого кавуна можна приготувати лимонад, що охолоджує, або крюшон, використовувати замість льоду.

Справа в тому, що баштанні – дуже ніжні культури, тому заморозка позначиться на їхніх смакових якостях, передає РИА Новости. "Кавун, а особливо диня – Плоди з ніжною м'якоттю. Тому заморозка в домашніх умовах може лише зіпсувати їхній первісний смак", – вважає узбецький біолог і агроном Фарход Валієв.

loading
×