Чи можна заморозити плоди шипшини?

Відповідь, звичайно ж, позитивна. Вся проблема в тому, що багато не мають великих морозильних камер, що дозволяють зберігати крім інших продуктів запаси шипшини. Якщо це питання вас не турбує, то можете сміливо заморожувати плоди та листя шипшини на зимовий період.1 Nov 2016

Для цього подрібнені плоди заливають окропом із розрахунку 2 столові ложки на склянку води та тримають під кришкою на водяній бані 15-20 хвилин. Після шипшини необхідно дати настоятися 30-40 хвилин, потім процідити – і можна пити.

Сушити можна в духовці та на свіжому повітрі.

  1. Перед сушінням на повітрі шипшина розстилають тонким шаром на чистій поверхні та накривають марлею. …
  2. Перебрані ягоди поміщають у духовку з нещільно зачиненими дверцятами на 7 годин при температурі 40 градусів, після чого ще деякий час тримати в дерев'яних скриньках.

Достатньо залити 10 подрібнених ягідок 200 мл окропу, потримати на вогні 3 хвилини, настояти під кришкою 15 хвилин і процідити. Але і цей спосіб не найкращий. Найбільша кількість вітамінів збережеться у відварі, якщо приготувати його на водяній бані.

loading
×