Чи можна заморозити сиру капусту?

Помістіть нашатковану капусту в морозильну камеру для зберігання. Продукт краще і швидше замерзне, якщо розкласти його на дні ящика (ближче до радіатора або дна морозильної камери). Встановіть температуру не вище – 18 градусів. Тримайте до 10 місяців.

Подрібнену капусту можна заморозити з попереднім бланшуванням або без неї. Просто вимийте, а потім наріжте капусту перед тим, як помістити її в пакети для заморожування. Стисніть пакети, щоб видалити повітря, а потім закрийте пакети на блискавку. Свіжу, сиру капусту можна зберігати заморожену кілька місяців.

Якщо ви плануєте використовувати її для приготування салату з капусти, голубців або чогось подібного, то дайте листам або порізаним частинам розморозитись у холодильнику. В іншому випадку, просто киньте заморожену капусту прямо в супи або інші страви, які вимагають термічної обробки.

Найбільш підходяща температура повітря – від -1 до 2 ° С, а вологість – 85-95%. При цьому сховище щонайменше раз на місяць необхідно провітрювати, щоб у ньому не розмножувалися грибки. Перш ніж покласти капусту на зберігання, припудріть качани крейдою або гашеним вапном. Це допоможе запобігти розвитку грибкових хвороб.

loading
×