Чи можна заварювати листя айви?

Листя, кора гілок айви, як відварів застосовуються при лікуванні цукрового діабету, гіпертонічної хвороби. Сучасна наукова медицина призначає айву у лікувальному харчуванні хворих на залізодефіцитну анемію, при гастритах з підвищеною кислотністю, простудних захворюваннях дихальних шляхів.

1 столову ложку сухих подрібнених листя айви заварити склянкою окропу. Наполягти 40-50 хвилин, процідити. Приймати по 2-3 столові ложки настою 3-4 десь у день між прийомами їжі.

Варені плоди айви – протерті варені плоди вживають при захворюваннях печінки та як протиблювотний засіб. Свіжі плоди та сік – приймають при недокрів'ї, захворюваннях травного тракту, які супроводжуються проносом та кровотечею, як сечогінний засіб, при захворюваннях серцево-судинної системи.

loading
×