Чи можна зберігати їжу в посуді з нержавіючої сталі?
Нікель, що міститься у більшості сплавів нержавіючої сталі, токсичний (у великих кількостях), тому зберігати їжу в посуді з нержавіючої сталі небажано.
Вкрай небажано зберігати борщ у каструлі з нержавіючої сталі. Краще перелити залишки в скляний або емальований посуд.
Посуд із нержавіючої сталі. Такий посуд, зроблений з нержавіючої сталі, вважають найміцнішою і зручнішою. Однак, до її складу часто входить нікель, який є дуже сильним алергеном і може надавати канцерогенні властивості. У такій посуді не рекомендується приготування гострих та овочевих страв.
зберігати приготовлену їжу протягом кількох днів можна, можливоА ось феритна сталь (наприклад, марки 430) для тривалого зберігання не підходить – продукти, що особливо містять харчові кислоти, в ній можуть зіпсуватися.