Чи можна зберігати ковбасу не в холодильнику?

Зберігати сирокопчену ковбасу можна і без холодильника – достатньо повісити в місце, що добре провітрюється, з постійною температурою від 5 до 15 градусів Цельсія. Так вона вільно зберігається і зберігає властивості 2-3 тижні.

При кімнатній температурі ковбасу слід зберігати 4-5 годин. У морозильній камері можна зберігати до 6 місяців у вакуумній оболонці, але ковбаса стає несмачною, м'якою консистенції. Якщо покриття ковбас є вакуумним, а батон не розпочато, він може пролежати, не втративши своїх якостей, цілий місяць.

Температура зберігання вареної ковбаси У холодильнику будь-які види ковбаси найкраще зберігають свої властивості при температурі не нижче за нуль і не вище восьми градусів. Щоб «варінка» не сохла і не мокла, краще загортайте її «в контакт».

Термін зберігання м'ясного виробу в вакуумної упаковки – До чотирьох місяців, після розтину – 14-21 день. У морозильній камері – рік, за кімнатної температури – до місяця.

loading
×