Чи можна зберігати рибу у морозилці?

близько 8 місяців – для далекосхідних лососів, судака, щуки, сига та коропових приблизно півроку – для палтуса, морського окуня та тріски, а також мінтаю без спинки та голови в районі 5-6 місяців – для решти морських риб трохи довше – близько 7-8 місяців – для інших прісноводних видів рибиAug 31, 2020

Риба у споживчій тарі при -18°C зберігається не більше одного місяця, а при температурі не вище -10 ° C прісноводна риба зберігається трохи більше 3 місяців, морська – трохи більше 2 місяців. На підприємствах, де є холодильники, заморожену рибу зберігають при -5°C або -6°C до 14 діб.

Рибу заморожувати можна різними способами, все залежить від того, що ви далі з нею робитимете: цілую неочищену, цілу розтрощену, шматками. Якщо у вас риба свіжа або ви хочете заморозити раніше розморожену рибу, то її краще попередньо випатрати і почистити.

У морозилці рибу можна зберігати до 4 місяців. Все це часу вона зберігає свій смак та корисні властивості. Якщо лосось зберігається довше, його смакові якості псуються, консистенція м'яса також змінюється. Важливо не лише не дуже довго зберігати лосось у морозилці, а й правильно його розморожувати.

loading
×