Чи можна зберігати шампанське за мінусової температури?

Шампанське, крім декількох найвідоміших марок, немає сенсу довго зберігати, як це буває з винами. 2. Температура зберігання повинна бути не нижче +5°С та не більше +15°С. 3.

Шампанське – Найнебезпечніший товариш у боротьбі за виживання в холоді. За ним, як мовиться, око та око. Зазвичай шампанське рекомендують зберігати при температурі від -5 до +15 градусів (за Цельсієм, зрозуміло). Зрозуміло, йдеться про мінусову температуру.

Термін придатності російського шампанського Зберігати «Російське» шампанське можна до 3 місяців при кімнатній температурі, а також до одного року в холодильнику. Пляшка має бути закупорена, інакше ігристим напій вже не буде.

Сьогодні пляшка шампанського витримує тиск у 20 бар, що втричі перевищує тиск у самому шампанськом.

loading
×