Чи можна зберігати устриць у холодильнику?

Устриці необхідно зберігати закритими, це дозволить їм зберегти свіжість та аромат. Ідеальна температура зберігання устриць – від +5 до +15°C, тримати їх потрібно у захищеному від сонця місці, наприклад у нижній частині холодильника. Устриці можна зберігати протягом 10 днів після вилучення з води.

Зверху помістіть устриці та відрегулюйте в камері холодильника температуру до +2 градусів за Цельсієм. У таких умовах молюски можуть зберігатися 2-6 годин. Але якщо ви періодично змінюватимете лід, це допоможе їм залишатися свіжими до 5-7 днів.

Якщо вчасно міняти лід, продовжити придатність продукту вийде до одного тижня, а в морозилці він триває до тридцяти днів при 18-21° С. Але навіть за дотримання всіх умов дари моря псуються дуже швидко. Тому варто періодично перевіряти їх і викидати відкриті черепашки.

Насамперед – устриця має бути закрита. Якщо вона відкрита, вона або мертва, або вмирає. Щоб зрозумітиЧи жива вона ще, я чіпаю прочинений край раковини. Якщо вона закривається, значить, вона ще жива, і її можна їсти.

loading
×