Чи можна зберігати в'ялене м'ясо?

В'ялене м'ясо – термін зберігання та оптимальна температура У звичайній холодильній камері в'ялене м'ясо може зберігатися до 3-4 місяців, а в вакуумній упаковці – до півроку.. Якщо розмістити продукт у морозилці, термін його придатності збільшується до року.8 Sept 2020

Правильно організоване зберігання дозволяє залишати в'ялене м'ясо терміном: до 1 місяця – в рівномірно холодному місці, наприклад, у коморі; до півроку – на будь-якій полиці холодильника; до одного року – в умовах морозильної камери.

У побутовому холодильнику вдається зберегти якість в'яленого м'яса аж до чотирьох місяців, якщо ж використовується вакуумне пакування, термін можна, можливо продовжити аж до півроку. Якщо ж комбінувати вакуумний пакет і морозильну камеру, м'ясо збереже свої якості протягом року.

Коли шматок майбутньої шинки покривають сіллю, остання витягує воду на поверхню м'ясазвідки волога випаровується. Крім того, сіль перетворює поверхню м'яса та його верхній шар у вороже середовище для бактерій. Такий рівень солоності зневоднює м'ясо, перетворюючи його на в'ялене.

loading
×