Чи можна желатин додавати до гарячого?

Желатин додають у гарячу страву. Він починає працювати, коли суміш нагріта вище за 50 °С. Віджимаємо желатин від зайвої води, якщо використовуєте листовий і додаємо в гарячу масу.

Щоб желатин почав свою роботу, його слід вводити в теплу масу з температурою 60-70 градусів, але не більше 80 градусів при цій температурі желатин втрачає свої властивості желювання. Це означає, що суміш, до якої вже додано желатин не можна кип'ятити і нагрівати понад 80 градусів.

У воду кімнатної температури всипати желатин, розмішати. Залишити на 30-35 хвилин. За цей час желатин набухне. Викласти мисочку з набряклим желатином в каструлю з гарячою водою і помішувати, поки желатин не розчиниться (воду до кипіння не доводити).

При температурі 70С желатин вже повністю розчиняється, тому сенсу нагрівати його далі просто нема. Замочили желатин – Підігрійте його, щоб він повністю розчинився, от і все. А якщо раптом випадково перегріли, це не означає, що желатин потрібно викидати.

loading
×