Чи можна змішувати алкоголь із чаєм?

Насамперед, категоричні не рекомендується запивати міцний алкоголь свіжозавареним чорним або зеленим чаєм, оскільки поєднання горілки та чаю може негативно вплинути на серцево-судинну систему, підкреслив фахівець. – Після вживання міцного чаю може почастішати серцебиття та підвищитися тиск.May 22, 2019

При змішуванні чаю і алкоголю токсини, – замість прискорено виводитися, навпаки, утворюються у додатковому обсязі. До того ж поєднання спиртного та зеленого чаю має посилену сечогінну дію, що призводить до різкого зневоднення організму.

Традиційно у чай додають коньяк, бренді, ром, солодкі настоянки та наливки. Втім, портвейн, кагор і навіть червоне вино теж чудово підійдуть. На одну двохсотграмову чашку потрібно близько 20-30 г алкогольного напій.

«На якийсь період стан може покращитись», – каже нарколог. Однак є випадки, коли запивати алкоголь міцним чаєм небезпечно. Наслідки сп'яніння можуть посилитися – почастішає серцебиття та підвищиться тиск. Це протипоказання є при захворюваннях серцево-судинної системи.

loading
×