Чи потрібно чистити айву від шкірки?

Правила підготовки айви Слід уважно оглянути кожен фрукт, не повинно бути темних міток та інших пошкоджень. Серцевину необов'язково додавати у варення, а от шкуру знімати не потрібноадже в ній міститься багато корисних вітамінів.

Але найкращий спосіб запастися айвою на весь рік – це приготувати ароматне варення. Для приготування грубої варення шкірку айви потрібно обов'язково знімати, а насіння видаляти. Шкірку айви можна використовуватиме приготування сиропу, у якому потрібно 2-3 хв. проварити скибочки айви.

Перед очищенням айву потрібно замочити у теплій воді на 1 годину. Мити її простіше та швидше за допомогою щітки. А краще різати так, як на фото. Такі часточки легше очищати від насіння.

loading
×