Чи потрібно чистити форель перед смаженням?

Чистити луску з риби варто лише в тому випадку, якщо ви плануєте готувати рибу в шкірі.. Якщо ж ви зніматимете з форелі шкіру, то видаляти луску не потрібно. Вона буде видалена пізніше разом із шкірою. Готувати рибу, не зчистивши з неї луску, не варто, тому що луска містить у собі хітин, який є алергеном.

Заморожена форель чиститься набагато швидше. Щоб прискорити процес, можна злегка підморозити охолоджену або свіжопойману рибу. Її достатньо потримати у морозильній камері близько 50 хвилин. Тоді луска знімається легше, а також не складає зусиль зняти шкіру разом із пластинками.

Очищення свіжої риби

  1. Попередньо промиємо форель, щоб видалити слиз.
  2. Якщо форель вислизає, натріть її великою сіллю.
  3. Для чищення краще використовувати короткий ніж із зазубринами, кухонну тертку або металеву губку. …
  4. Зіскребаємо з поверхні шкіри, не поспішаючи та акуратно, щоб не пошкодити тушку.

Для прикладу взяла річкову форель. 1) Промийте рибу, зріжте плавці та хвіст кухонними ножицями. 4) Зробіть те саме з іншого боку. Потім з хвостового боку переламайте хребет і потягніть угору і повністю видаліть. 5) За допомогою пінцету (у мене спеціальний рибний) видаліть залишки кісток.

loading
×