Чи потрібно чистити Ставриду для смаження?
Крім чудового смаку, ставрида корисна. Її м'ясо містить до 20% протеїну, але мало жиру. Якщо рибу виловили у літньо-осінній час, у ній виявляється до 15% жиру, а навесні – до 3%. Звідси і низька калорійність – у 100 г м'яса налічується лише 114 ккал.
В принципі, ставриду можна їсти одразу, вона готова. Але якщо Ви хочете зав'ялити рибу, їй потрібно побути ще добу-дві на відкритому повітрі. Можна залишити ставриду на кухні, а можна винести на балкон. Риба добре пров'ялиться і не заборонить, якщо її викласти на невеликій відстані один від одного.
Звичайна ставрида (Лат. Trachurus trachurus) – промислова морська риба із сімейства ставридових (Carangidae). Мешкає в Атлантичному океані та Середземному морі, а також у Північному морі, Чорному морі та західній частині Балтійського моря. Звичайна ставрида – зграйна пелагічна риба.