Чи потрібно чистити стерлядь від луски?

Найчастіше стерлядь намагаються готувати цілком, адже зовнішній вигляд цілої риби одна з її переваг. Для цього способу рибу зачищають від слизу, жучків і виймають візигу, щоб не було деформації під час приготування. Також потрібно видалити зябра, особливо якщо риба допускається або вариться в рідині.

Так як дана тканина, за своєю структурою відрізняється від інших частин риби, то при термообробці осетрові мають властивість викривлятися, що псує вигляд страви. Ну а, як правило, осетрових готують як по істині головну страву столу, то варто витратити зайві 10 хвилин на видалення візіги.

Стерлядь їдять сирою, злегка підсоленою. На півночі готують із сирої стерлядки знамените блюдо – Нісенітниця по-сибірськи. Тонкі платівки риби, сіль, перець, цибуля, коріандр, лимон перемішують і поміщають у холодильник. Через 1-2 години рибу можна є.

loading
×