Чи потрібно додавати олію в яєчню?
Так, найголовніше для досягнення найкращого смаку яєчні – її слід смажити на вершковому олії. Звичайно, можна приготувати і на оливковому – менш смачно, і з салом – дуже смачно, але жирно. Тому оптимально – на вершковому олії, що розкриє смак смаженого яйця.
Для збереження корисних жирів та вітамінів нерафіноване олію потрібно додавати вже готову їжу, не піддаючи тепловій обробці. Щодня включайте до свого раціону 15–20 г рослинного нерафінованого олії. Не їжте його натще. Для смаження та готування краще використовувати рафіноване рослинна олія.
Олія допомагає проводити тепло до продукту та просмажувати його рівномірно, але налити більше олії – Не означає просмажити краще. Якщо у вас великий шматок на кшталт стейку з риби та м'яса – просто змастіть його олією, лити олія на сковороду необов'язково.