Чи потрібно їсти верхівки Хінкалей?

Потім хінкалі слід взяти за хвостик, надкусити тісто, випити бульйон і з'їсти – за винятком хвостика, що грає лише допоміжну роль. Хінкалі потрібно не тільки вміти готувати, а й є відповідно до грузинських традицій, вважає Мамія.

Хінкалі їдять тільки руками, хоча зараз багато хто притримує вилкою або чіпляє за хвіст. Головне – не проколювати виделкою, інакше весь бульйон витікає. Тому спочатку надкушуйте хінкалі, обережно випивайте бульйон, а потім обережно доїдайте.

Наших мам та бабусь вистачає удар, коли їхні діти та онуки з'їдають хвостики від хінкаліїм пророкують негайний заворот кишок. Хінкалі варять у середньому 10-15 хвилин: цього часу вистачає, щоб самі хінкалі приготувалися, але недостатньо, щоб зварився товстий хвостикде сходяться всі складки.

loading
×