Чи потрібно міняти обробну дошку?

Якісні, тверді дошки, за умови, що їх не менше трьох на кухні замінюються в ідеалі раз на рік. Якщо обробною дошкою користуються нечасто, вона спокійно служить два роки і навіть довше. Але, в будь-якому випадку, дуже важливо регулярно дезінфікувати і доглядати кухонне начиння, тоді воно прослужить вам довго.Jun 16, 2022

Купивши нову обробна дошка, відразу ж обробіть дерев'яну поверхню олією для захисту від вологи, бактерій та запахів їжі. Цю процедуру потрібно повторювати регулярно у міру висихання олії. Олія заповнює пори деревини та запобігає проникненню рідин та частинок їжі.

Очищайте обробна дошка після кожного використання. Дерев'яні обробні дошки ніколи не можна відкладати убік, щоб очистити трохи згодом. За цей час залишки їжі та патогенні організми можуть проникнути у саму деревину. Обов'язково очищайте дерев'яну дошку відразу після використання.

Для нарізки та шаткування овочів підійде дошка 35×25 см, а для виконання дрібних завдань, наприклад, нарізки зелені чи лимона, цілком вистачить дошки розміром 20×15 см. Тонкі дошки підійдуть для легких і м'яких продуктів, а для стейків або відбивних краще вибирати дошки товщиною 3-8 см.

loading
×