Чи потрібно мити білі гриби перед заморожуванням?

Як правильно заморозити білі гриби: способи

  1. вибери молоді невеликі боровики;
  2. почисти їх, якщо потрібно – промий та просуши;
  3. на підносі розстели паперові рушники та виклади грибочки;
  4. постав їх у морозилку на деякий час;
  5. потім порційно розклади по пакетах і знову відправ у морозильну камеру;

Заморожувати сирими можна виключно трубчасті гриби. Маленькі екземпляри залиште цілими, великі наріжте сегментами завтовшки 1-2 см. Викладіть гриби на рівний піддон рівним лосем і заберіть на пару годинників у морозилку. Як тільки підмерзнуть, розфасуйте їх у пакети або спеціальні контейнери.

Підготовлені гриби розкладають у контейнери чи пакети для заморожування. Якщо гриби попередньо ополіскувалися водою, то з метою уникнення їх змерзання між собою, гриби можна розкласти на рівній поверхні та заморозити. Через 12 години проморожені боровики можна перекладати в пакети.

loading
×