Чи потрібно мити курячу печінку перед приготуванням?

Не треба. Не робіть так ніколи. Ніколи не обполіскуйте сиру яловичину, свинину, баранину, курку, індичку або ягняти перед тим, як готувати її.

З усіх видів печінки, та й інших потрухів, що використовуються в кулінарії, куряча печінка готується найпростіше. Її не треба очищати від плівок, ошпарювати окропом і вимочувати у лужному розчині. Курячу печінку можна готувати навіть цілком, хоча краще для рівномірності прожарювання розрізати на дві-три частини.

Перед тим, як розрізати свіжу печінка, її необхідно обмити, очистити від плівки та жовчних проток. Плівку буде легше зняти, якщо опустити печінка на хвилину у гарячу воду. Якщо плівку не прибрати, то під час смаження печінка через неї стане жорсткою.

Потрібно правильно її обробити. Перед тим, як розрізати свіжу чи охолоджену печінка, її необхідно обмити, очистити від жовчних проток (у них може бути жовч) та від плівки. Якщо плівку не прибрати, то під час смаження печінка через неї стане жорсткою.

loading
×