Чи потрібно мити локшину після варіння?

Справа в тому, що в процесі варіння вони виділяють у воду крохмаль. Коли він остигає, то стає липким, пояснює президент німецького Товариства Ресторанів Euro-Toques Deutschland. Щоб уникнути макаронних грудок, після варіння їх необхідно обдати холодною водою і прополоскати, доки не змиється крохмаль.Aug 5, 2009

Вода змиває крохмаль, що знаходиться на поверхні макаронів, призначений для кращого вбирання соусу. Так вважають італійці, відомі своєю любов'ю до пасти. Звичка промивати макарони залишилися з радянських часів, коли макарони виготовляли з низькосортного борошна і після варіння вони ставали каламутними та слизькими.

Промивання потрібне для того, щоб змити надлишок крохмалю. Зазвичай паста виділяє багато крохмалю і злипається, якщо її виготовлення використовувалася пшениця низької якості.

Промивати або не промивати макарони, після того як вони зварилися Воду потрібно злити, відкинувши макарони на сито або друшляк. Але в жодному разі не промивати макарони ні гарячою, ні холодною водою.

loading
×