Чи потрібно мити спагетті?

Італійці стверджують, що разом з водою вимиваються всі корисні властивості макаронів, а також їх неповторний смак. З цієї причини не варто опускати готові макарони під струмінь холодної води. Інша ж річ, замочити їх у холодній воді перед варінням.

Вода змиває крохмаль, що знаходиться на поверхні макаронів, призначений для кращого вбирання соусу. Так вважають італійці, відомі своєю любов'ю до пасти. Звичка промивати макарони залишилася з радянських часів, коли макарони виготовляли з низькосортного борошна і після варіння вони ставали каламутними та слизькими.

А спочатку – віддамо належне промиванню макарон. Є випадок, коли їх потрібно помістити під струмінь води. Промивати макаронні вироби можна і навіть потрібно в одному випадку: коли не плануєте негайно подати їх на стіл.

loading
×