Чи потрібно накривати свіжоспечений хліб?
Хліб на решітці остигає за 1 годину, накривати його не треба. Корочка вийде трохи хрумкою. Після остигання Ви ж його кудись помістите – в хлібницю, там скоринка сама стає м'якшою. У жодному разі не можна різати свіжоспечений хліб.
Фахівці в принципі радять охолоджувати хліб після випічки у спеціальних кулерах або на стелажах, а потім ховати у герметичні коробки. Вдома у нас, звичайно, немає спеціальних приміщень, де б остигав свіжий хлібПроте ми також можемо створити оптимальні умови, наскільки це можливо.
Тому зберігати хліб краще в кімнаті, а не в холодильнику. Зі сказаного вище випливає, що для запобігання очерствіння хліба його слід зберігати у щільно закритій упаковці. Перед цим хлібу дають добре охолонути, інакше всередині упаковки утворюється конденсат, який стане каталізатором розмноження цвілі.
Правильно: одразу після випічки хліб вийняти з відерця і поставити на решітку остигати, поки хліб не досягне кімнатної температури – тоді хліб повністю готовий, його можна нарізати та їсти.