Чи потрібно обсмажувати гречку перед приготуванням?

Обсмажувати гречку перед варінням це старий і перевірений спосіб, можна навіть сказати «бабусин», як зробити кашу смачнішою. Якщо злегка прожарити крупу на сковороді, гречана каша звариться ароматнішою і апетитнішою, ядерці повністю розкриють свій смак.

Попереднє обсмажування крупи робить її більш ароматною та розсипчастою, а також зменшує час приготування. Закип'ятити у великій каструлі трохи підсолену воду. Пропорція води та крупи завжди однакова: на 1 частину гречки 2 частини води.

Пересипте гречку на суху сковороду та обсмажуйте, помішуючи, 3 хв. Якщо гречку промивали, вологі крупинки на сковороді почнуть відокремлюватися один від одного і підсмажуватись. Гречку можна обсмажити і на сковороді з попередньо розігрітим рослинним або паливним вершковим маслом.

1Розжарити без масла важку чавунну сковороду. 2Висипати гречану крупу на сковороду та розжарити хвилин 15, постійно помішуючи. 3Залити водою кімнатної температури на два пальці вище за рівень крупи, посолити, накрити кришкою, на повільному вогні довести до готовності.

loading
×