Чи потрібно перемішувати вино під час бродіння?

На другий день має початися бродіння. Мезга буде підніматися вуглекислим газом, що виділяється догори, утворюючи над суслом шапку. Шапку мезги, що піднялася, потрібно кілька разів на добу перемішувати.. Якщо цього не робити, мезга може закиснути.

Чи потрібно перемішувати при бродінні Після відділення мезги перемішування буде лише шкодити провину, оскільки на дні накопичуються залишки загиблих дріжджів та продукти їхньої життєдіяльності, які поширюються по всьому напою. В кінці бродіння важливо злити вино в іншу ємність, не піднімаючи осад із дна.

Залежить від вихідної сировини та температури витримки (дозрівання). Загальне правило: вино зливають, коли на дні сформувався шар осаду 2-5 см. Спочатку витримки фільтрації зазвичай потрібно раз на 10-14 днів, потім рідше – раз на 25-45 днів. Рано чи пізно осад у вигляді пластівців більше не з'явиться.

Бутель з вином можна відкривати, але лише 1-2 рази на добу на коротке час (до 15 хвилин), наприклад, для внесення нової порції цукру або видалення піни. Рішення: перевірити герметичність бродильної ємності у місцях її з'єднання з гідрозатвором (рукавичкою).

loading
×