Чи потрібно постійно помішувати макарони?
Після додавання пасти в киплячу воду, її потрібно постійно помішувати, щоб вона не злипалася.. Також готові макарони не рекомендується промивати, тому що «так можна змити весь смак».
Не забудьте перемішати макарони відразу після додавання в воду. В іншому випадку вони можуть злипнутись і прилипнути до дна каструлі. Досвідчені кухарі радять не залишати кухню від початку і до кінця варіння макарон: час від часу треба помішувати варяться макарони, найкраще дерев'яною ложкою.
Після додавання макаронних виробів у каструлю вода відразу перестане кипіти. Перемішайте макарони і накрийте кришкою каструлю. За хвилину вода знову почне закипати. Після закипання заберіть кришку і варіть макарони до готовності, перемішуючи кожні дві хвилини.
Поставте каструлю на сильний вогонь і зачекайте, коли вода закипить. Після закиньте макарони. Якщо викладати макарони у некиплячу воду, вони можуть злипнутися.