Чи потрібно при першій перегонці знімати голову?

При першій перегонці головну фракцію відбирати не обов'язково!) ПРИКЛАД: у кубі залито 15 л браги із вмістом спирту 10%, тобто загальна кількість абсолютного спирту становить 1,5л.1 Feb 2016

1. Відбір голів за цукром. Експериментально виведена оптимальна кількість – 60-100 мл з кожного кілограма цукру, що перебродив. Бажано прибирати по 30-50 мл на кожній перегонці (першій та другій).

Першу перегоні рекомендуємо відбирати дистилят до падіння градуса 7-10 у струмку, або до 98 градусів у кубі. Зазвичай рекомендують першу перегонку проводити на максимальній потужності, якнайшвидше від початку і до кінця, не поділяючи на фракції.

Важливо вивчити питання, як відбирати голови і хвости у самогоні. При перегонці браги у самогон його прийнято ділити на три частини: голови, тіло та хвости. Якщо не провести відсікання голів та хвостів у самогоні при зборі або зробити це неправильно, то самогон стане «сивушним коктейлем» і втратить свою якість.

loading
×