Чи потрібно проливати чай?

Заварювання протоками допомагає плавно розкрити аромат та смак чаю, відстежити їх зміни. Цей спосіб дозволяє заварити листя від трьох до п'ятнадцяти разів. Характерною є висока пропорція сухого чаю до води. На співвідношення впливає тип чаю, ваш особистий стиль заварювання, якість та температура води.

Тонкі та ніжні зелені та білі чаї можна не промивати. Особливо якщо вони зовсім свіжі, і ви впевнені в чистоті їх виробництва. А ось пуери промивати обов'язково!

Заварювання чаю – Класичний метод проток

  1. Засипати сухий чайний лист у прогрітий заварник.
  2. Долити воду так, щоб вона покрила чайки. …
  3. Заливаємо чай водою знову, чекаємо від 15 секунд і розливаємо настій по чашках. …
  4. Повторюємо протока, скільки вважаємо за потрібне, поки чай не втратить смаку.

Для приготування білого чаю можна використати воду температурою від 60 °С. Чим нижча температура, тим солодшим і м'яким вийде напій. за 80 °С чай стає насиченим та терпким. Допустиме кількість проток — 5–8.

loading
×