Чи потрібно пророщувати насіння квасолі?

Пророщування насіння квасолі перед посадкою дозволяє отримати міцні паростки, які витримають зниження температури і зможуть розвинутися у сильну та здорову рослину. Перед тим як приступати до цього процесу, необхідно відібрати якісне насіння, відсіявши зморщене, пошкоджене і уражене пліснявою.

Для цього потрібно помістити здорові зерна квасолі на ватяні кульки, помістити їх у прозору скляну ємність, змочити невеликою кількістю води та поставити у світле тепле місце. Вже за кілька годин активізується процес зростання, і наступного дня з'являться перші паростки.

Варто лише відзначити, що найкраще для вживання в їжу пророщувати особливий сорт квасолі – Маш (квасоля золотиста), який зараз продається чи не в кожному супермаркеті чи на ринку. Маленькі зелені боби дуже поживні, смачні та, безсумнівно, корисні!

Насіння витримують в 1-2% розчині марганцю (1-2 г на 100 мл води) протягом 20 хвилин, потім добре промивають у проточній воді та просушують. Замочування. Щоб квасоля швидше проросла, її замочують на 12-15 годин (але не більше, інакше насіння закиснуть) у талій або дощовій воді.

loading
×