Чи потрібно просіювати цільнозернове борошно?

У цільнозерновому борошні залишаються всі корисні компоненти зерна: і оболонка, і зародок, і ендосперм, і алейроновий шар, що підвищує її енергетичну і харчову цінність. Просіювання подрібненого борошна призводить до того, що з нього видаляються: компоненти зовнішньої оболонки, що містять клітковину.Oct 13, 2016

Найчастіше цільнозернове борошно використовують для випікання домашнього хліба. Він виходить дуже смачним, має приємний аромат. За бажання її можна підмішувати до борошно тонкого помелу – це додасть випічці особливого смаку.

Якщо використовувати тільки цільнозернове борошно, то виріб виходить грубим, ніж схожим на приготовлене з житньої борошна. Для якихось страв це може бути навіть краще, наприклад, для хліба, пісних булочок, а от солодкі булочки та пироги, які мають бути пишними та м'якими, краще пекти з пшеничного. борошна.

Чим цільнозернове борошно відрізняється від звичайної У процесі переробки зерна у звичну борошно оболонка і зародок видаляються, залишається лише багатий на білок ендосперм. У цільнозернове борошно залишається повністю або частково і оболонка (висівки), і зародок.

loading
×