Чи потрібно розбавляти глінтвейн?
Якщо чистий домашній, то обов'язково потрібно розбавити (Позбавимо шлунки від зайвого шоку). Вино теж розбавляється за бажанням. Звичайні пропорції: на 800 мл основи 200 мл води (або 750 і 250). Jan 13, 2015
Загальне правило розведення вин: Вважається, що найсмачніше, коли вина менше, ніж решти рідких складових. Навіть якщо є спокуса розбавити один до одного, то вина все одно треба брати менше. Кращі пропорції: 1/3 вина і 2/3 решти, 1/4 вина і 3/4 решти.
Вміст алкоголю в глінтвейні може бути різним. Наприклад, у Німеччині у гарячому вині має бути не менше 7% спирту. Приготувати глінтвейн вдома можна, можливо двома різними способами. У першому випадку в напій додають воду, у другому – ні.
Ковток гарячого винного коктейлю зігріє, розслабить та підніме настрій. Його можна пити у гордій самоті за цікавою книгою, але краще — у колі друзів за приємною бесідою.З чим п'ють глінтвейн
- крекер типу галет або горіхове печиво;
- сирне фондю;
- нарізування солоних сирів;
- несолодкі вафлі;
- м'ясні пироги;
- горіхи.