Чи потрібно розморожувати кальмари перед смаженням?

А тепер ми розповімо, як правильно відварити заморожені кальмари без розморожування: потрібно просто опустити їх у киплячу воду на одну хвилину, вимкнути вогонь, а потім потримати у воді ще 3-4 хвилини.

Розморожувати продукт стоїть поступово, залишивши в холодильнику на 4-6 годин, а потім на годину-дві при кімнатній температурі, тоді м'ясо збереже структуру і рівномірно провариться.

Якщо кальмар потрібен для смаження кільцями або для фарширування, то спочатку у тушки видаліть нутрощі і хітинову пластину, вивернувши навиворіт, акуратно, щоб не пошкодити. Потім залийте окропом на 1-2 хвилини, промийте. Наріжте кільцями потрібної товщини або наповніть фаршем тушку.

loading
×