Чи потрібно розморожувати заморожені овочі?

Перед приготуванням заморожені овочі необхідно розтанути. Причому метод розморожування відрізнятиметься в залежності від вибраних овочів та рецепту. Але до будь-якого з них застосовується єдине правило – не опускати овочі в киплячу воду.

Головне – НЕ РОЗМОРОЖУВАТИ! У випадку з овочами це означає гранично швидко, інакше вони трансформуються в "кашу", потемніють, виникнуть огидний присмак і аромат. Заморожені продукти забороняється обполіскувати – вода вимиває вітаміни та губить їх смак.

Дістаньте овочі або фрукти з пакета, перекладіть у миску та поставте на нижню полицю холодильника. Як правило, для повного розморожування відбувається за 10-12 годин. Поступове розморожування не дає продуктам виділяти надто багато соку та зберігає вітаміни. Не слід розморожувати овочі та під проточною водою.

Заморожені овочі можна взагалі не розморожувати, а одразу готувати. Максимум речовин залишається при варінні овочів на пару, трохи менше – при варінні у підсоленій воді.

loading
×