Чи потрібно стерилізувати грудне молоко перед заморожуванням?

Не розморожуйте і не розігрівайте заморожене грудне молоко в мікрохвильовій печі або киплячій воді. Це може негативно вплинути на поживні та захисні властивості грудного молока, а через нерівномірне прогрівання дитина може обпектися.

Перед заморожуванням саме грудне молоко ніяк обробляти не потрібно, тобто не треба його кип'ятити або ще якось стерилізувати. Інакше загубляться всі корисні властивості молока. Заморожувати молоко краще невеликими порціями, навіть якщо для цього потрібно більше пакетів або банок.

Зціджене материнське молоко можна, можливо зберігати за кімнатної температури 16-29 градусів Цельсія до 6 годин. Зціджене материнське молоко можна, можливо зберігати у холодильнику до 8 днів. Зціджене материнське молоко можна, можливо зберігати в морозильник з дверцятами, окремими від холодильника або в окремому морозильник до 12 місяців.

Грудне молоко не треба підігрівати, стерилізувати, що полегшує завдання годівлі. До того ж таке харчування не може прокиснути, зіпсуватися та «нагородити» дитину кишковою інфекцією. Дуже важливим моментом є тісний психологічний зв'язок, що формується між мамою та її малюком завдяки грудному вигодовуванню.

loading
×